Vind een baan in digital painting

Vind een baan in digital paintingSchilderen is een veelvoorkomende hobby die al eeuwenlang bestaat, digital painting (digitaal schilderen) is de moderne variant. Digitaal schilderen wordt veelal met Photoshop gedaan of men kan een professioneel tekentablet kopen. Vaardig zijn in digital painting biedt perspectieven voor een leuke baan. Zo vind je diverse vacatures omtrent ‘art en design’ waar de schilder/teken kwaliteiten een pré zijn. Lees verder voor meer informatie over dit onderwerp.

Vind een baan in digital painting

Beoefen je digital painting als hobby? Bij digitaal schilderen heb je alle vrijheid om beelden te creëeren. De voordelen van digitaal bewerken zijn eindeloos. Je kan fouten permitteren omdat je ze simpelweg kan verbeteren. Daarnaast kan je sneller werken en meerdere lagen toevoegen zonder extra kosten kwijt te zijn. Wil je een baan vinden in digital painting? Dan is het verstandig om eerst te oefenen. Er zijn vele technieken die je tijdens dit proces kan toepassen.

Bob Ross – bekend van ‘The joy of Painting‘ – maakte indruk met zijn TV serie die onder anderen in Nederland en België werd uitgezonden. Zijn techniek was het achterlaten van afdrukken die een bepaald beeld suggereren in plaats van alle details te schilderen. Neem een kijkje op Youtube hoe hij dat deed.

In dit blog bericht gaat het voornamelijk over het vinden van een baan in digital painting. Wanneer je de basistechnieken en kennis van digital painting beheerst, heb je grotere kans op jouw favoriete baan. Een achtergrond in digitaal schilderen opent namelijk deuren als foto-bewerker of banen als creatief webdesigner. Als webdesigner ben je (oner anderen) verantwoordelijk voor de uitstraling van een website. Hierbij spelen design en vormgeving veelal een belangrijke rol.

Met een achtergrond in digital painting is het simpelweg een kwestie van je CV en motivatiebrief aanpassen op de functie waarvoor je solliciteert. Benoem je kennis en ervaring in digital painting en laat tijdens het interview je beste stukken zien.