Google Chromecast

Google Chromecast: voor 39 euro een Smart TV

Misschien heb je er al eens van gehoord. Misschien ook niet. Google Chromecast is een populair apparaatje dat een paar jaar geleden voor het eerst verkocht werd. De prijs was toen 39 euro en dat is het nog steeds. Inmiddels heeft Google de Chromecast vernieuwd en heet het de Chromecast 2.

Naast het feit dat Google de Chromecast 2 heeft uitgebracht, zijn er nu ook de Chromecast Audio en de Chromecast Ultra. Die eerste streamt muziek en die tweede doet hetzelfde als de normale Chromecast, maar dan in 4K kwaliteit.

Chromecast

Je zult je ongetwijfeld afvragen wat zo’n Chromecast nou precies doet. Het is eigenlijk een ontvanger voor digitale media. Je kunt via WiFi beelden naar je Chromecast streamen en deze zullen dan op je televisie (of ander beeldscherm) worden afgespeeld. Vrijwel iedere televisie is geschikt voor de Chromecast, zolang deze maar een HDMI aansluiting heeft.

Wil je een Chromecast kopen? Deze is in Nederland op veel verschillende plekken te koop. Zo ook bij Media Markt, Bol.com en vrijwel iedere andere elektronica-zaak. Je zult voor je het apparaat gaat kopen een keuze moeten maken of je de normale Chromecast wilt kopen of de Chromecast Ultra. Die laatste is iets duurder, maar streamt wel in 4K. Overigens werkt deze ook gewoon als je (nog) geen 4K televisie hebt. In dat laatste geval streamt het apparaat gewoon in HD (1080p). Je zou bijvoorbeeld een Chromecast Ultra kunnen willen omdat je in de toekomst een 4K televisie wilt gaan kopen.

Chromecast Audio

De Chromecast Audio is weer een ander verhaal. Dit is een handig apparaatje dat je met een AUX-aansluiting op je bestaande speakerset kunt aansluiten. Vervolgens kun je deze dus vanaf je telefoon of tablet bedienen in plaats van op de ouderwetse manier. Je maakt je speakers zo draadloos toegankelijk, terwijl ze dat van zichzelf niet zijn. Een geweldig apparaatje dus, bovendien kost deze ook slechts 39 euro.